Koja je važnost pregleda opreme za dizanje?

https://www.jtlehoist.com

Kada ste povezani s opremom za dizanje teških tereta, mnoge stvari mogu poći po zlu ako se ne vodi računa o održavanju.

Kapacitet opterećenja opreme možda ne odgovara težini proizvoda ili radnici možda nisu pravilno obučeni ili sama oprema možda nije u ispravnom stanju.

Svaki od ovih razloga doprinosi stvaranju nesigurnog radnog okruženja.Ali ovi čimbenici također su oni koji se mogu lako popraviti ako se redovito provode potrebni koraci i postupci održavanja.

https://www.jtlehoist.com

Oprema koja se koristi za dizanje tereta – najčešće korištena oprema za dizanje koja se koristi u industrijske svrhe su – dizalice, lančane remenice, žičana užad, blokovi i pribor, viličar, loler, dizalica, hidraulična podloga za dizanje itd. (i još mnogo toga)

Inspekcija opreme za dizanje je detaljna inspekcija u vizualnom i operativnom aspektu pri kojoj se svaka oprema za dizanje temeljito pregledava kako bi se osiguralo da je potpuno funkcionalna za operacije dizanja.

Obično se pregledi opreme za dizanje provode redovito, ovisno o specifikacijama prijenosnika i njihovoj uporabi.

https://www.jtlehoist.com

Specifikacije opreme za dizanje

Dostupne su mnoge IS specifikacije za različite tipove opreme za dizanje – Inspekcijska agencija treće strane može uputiti i razviti vlastiti QAP za inspekciju i osposobiti službenika za inspekciju i razviti Standardni popis za provjeru za svaku vrstu opreme za dizanje.

Specifikacije proizvođača i priručnik za opremu za dizanje – također se može uputiti na veze sa specifikacijom IS.Tako da inspekcijska agencija treće strane ima ispravan popis za provjeru prije obavljanja inspekcije opreme za dizanje.


Vrijeme objave: 31. svibnja 2022